Opnieuw goud voor duurzaamheid op Tespelduyn

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid, circulaire economie en milieubewustzijn maken onmiskenbaar onderdeel uit van onze huidige samenleving. Meer en meer organisaties nemen initiatieven om binnen hun beleid concreet en zichtbaar vorm te geven aan de pijlers milieu, dierenwelzijn en eerlijke handel.

Binnen Landgoed & Golfbaan Tespelduyn is duurzaamheid geïntegreerd in de bedrijfsprocessen en als bevestiging hiervan ontvingen directeur Peter Duivenvoorde en coördinator duurzaamheid Jos Ploeg na een strenge keuring wederom het gouden certificaat van Green Key.

Een trotse Jos Ploeg licht toe; “Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de zakelijke markt en de recreatie- en vrijetijdsbranche. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Deze bedrijven gaan daarbij duidelijk een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Het is  bijzonder dat Tespelduyn wederom met goud is gecertificeerd terwijl de keuringen steeds strenger worden. Om het gouden certificaat te verkrijgen moet men naast 30 verplichte criteria ook nog eens voldoen aan 30 extra duurzame vereisten”.

In Nederland zijn wij het enige restaurant op een golfbaan dat aan deze strenge eisen voldoet”, aldus Duivenvoorde. “Met dit gouden keurmerk verwachten wij een verdere groei van zakelijke bijeenkomsten voor het bedrijfsleven en de overheid. Immers, de landelijke overheid en ook de lagere overheden hebben de verplichting om duurzaam in te kopen en dat geldt bijvoorbeeld dus ook voor vergaderingen en diners”.

Ik vond het enorm mooi en dankbaar werk om dit project voor Tespelduyn uit te voeren”, aldus Ploeg. “Middels Green Key toont Tespelduyn aan MVO en milieu & duurzaamheid oprecht serieus te nemen. Met onder andere een milieubewuste afvalsplitsing, lokale en regionale leveranciers, gecertificeerde schoonmaakmiddelen, milieubewust watergebruik, grote maatschappelijke betrokkenheid en voeding en drank met de juiste keurmerken dragen wij op energieke wijze en gepaste trots onze bedrijfsfilosofie uit. Hoe bijzonder is het dat wij groenten uit buurman’s kas verwerken!”