Duurzaamheid op Tespelduyn

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Tespelduyn houdt zich actief bezig in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen om de duurzaamheid te bevorderen. Dat betekent dat Tespelduyn bij alle bedrijfsbeslissingen niet alleen een hoger bedrijfsrendement nastreeft, maar ook de kansen voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij benut.

Ambities en realisaties MVO Verklaring

Tespelduyn beschikt sinds 2016 over een Duurzaamheidscommissie met de volgende opdrachten:

  • Het treffen van voorbereidingen en het nemen van maatregelen om gewenste duurzaamheidscertificaten te verkrijgen (keuringen) en te behouden (herkeuringen);
  • Zorgdragen, dat geformuleerde ambities voortvloeiende uit de door Tespelduyn verkregen certificaten binnen de gestelde termijn worden nagekomen;
  • Communicatie over de voortgang van duurzaamheidszaken en -certificaten.

CO2-neutraal!

De elektriciteit die Landgoed & Golfbaan Tespelduyn verbruikt is 100% duurzaam opgewekt en daarmee zorgen wij ervoor dat er géén CO2-uitstoot plaatsvindt. Wij leveren hiermee een belangrijke en duurzame bijdrage, zéker ook voor de generaties na ons.

Tespelduyn is trots bezitter van de volgende duurzaamheidscertificaten:

Green Key Goud, GEO Good Planet Seal

Kom de natuur ontdekken op Landgoed Tespelduyn

Om je mee te laten genieten van al het geen dat bloeit en groeit op Tespelduyn organiseren we jaarlijks een aantal natuurwandelingen onder leiding van een deskundige gids.

In samenwerking met KNNV Bollenstreek besteden we regelmatig aandacht aan de natuur op Tespelduyn.

Natuurwandelingen Nieuwsbrieven KNNV

Natuurinventarisatie

De natuurinventarisatie op Tespelduyn, uitgevoerd door het gepassioneerde team van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), is een boeiend project dat de biodiversiteit in kaart brengt. Met oog voor detail en precisie worden flora en fauna bestudeerd, waarbij een schat aan kennis wordt vergaard en bijgedragen wordt aan het behoud van dit unieke ecosysteem. Natuurliefhebbers worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze expeditie, waarbij ze verrast zullen worden door de vele ontdekkingen en een diepere waardering voor de natuurlijke schatten van Tespelduyn zullen ontwikkelen.

 

Natuurinventarisaties

Wil jij ook een keer de natuur op en rondom Landgoed Tespelduyn ontdekken? Meld je dan aan voor onze Natuurwandelingen

Aanmelden voor natuurwandelingContact