fbpx

Duurzaamheid op Tespelduyn

Tespelduyn houdt zich actief bezig in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen om de duurzaamheid te bevorderen.

Dat betekent dat Tespelduyn bij alle bedrijfsbeslissingen niet alleen een hoger bedrijfsrendement nastreeft, maar ook de kansen voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij benut.

Tespelduyn heeft een Duurzaamheidscommissie ingesteld, die de geformuleerde ambities voor Green Key en Geo verder zal uitwerken. Over de voortgang zal worden gerapporteerd.

Bekijk hier de MVO-Verklaring

Bekijk hier de ambities en realisaties

Bekijk hier de privacyverklaring duurzaamheid

 

Green Key Goud

Hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. ’t Landhuys van Tespelduyn was het eerste restaurant op een golfbaan dat aan deze strenge eisen voldoet. Middels Green Key toont Tespelduyn aan milieu & duurzaamheid zeer serieus te nemen. Met onder andere een milieubewuste afvalsplitsing, groene stroom, gecertificeerde schoonmaakmiddelen, milieubewust watergebruik, grote maatschappelijke betrokkenheid en voeding en drank met het juiste keurmerk draagt Tespelduyn op energieke wijze en gepaste trots haar bedrijfsfilosofie uit.

 

GEO certificaat

Het GEO-certificaat is een internationaal erkend certificaat voor golfbanen uitgegeven door de Golf Environment Organization. Na verkrijging van dit certificaat heeft de golfbaanbeheerder duidelijk aangetoond, dat binnen zes belangrijke aandachtsgebieden alle noodzakelijke stappen zijn genomen om alles op en rond de golfbaan duurzaam te beheren. GEO-certificering is een proces gericht op verbetering. Het GEO-proces is eigenlijk een kwaliteitscontrole systeem: het stimuleert ons kritisch naar ons handelen te kijken, om het beheer vervolgens stap voor stap te verbeteren.

Tijdens het GEO-proces heeft Tespelduyn in beeld gebracht hoe alle belangrijke processen op de golfbaan verlopen. Zo hebben we ontdekt waar we kunnen verbeteren, innoveren of besparen. Dat is goed voor ons, goed voor onze financiën én voor de “footprint” van onze baan. Ecologie en economie varen er wel bij.

Natuurwandelingen Tespelduyn

Om u mee te laten genieten van al het geen dat bloeit en groeit op Tespelduyn zullen we natuurwandelingen organiseren onder leiding van een deskundige gids.

Klik hier voor meer informatie over natuurwandelingen

Natuurrijk Tespelduyn

In onze media-uitingen besteden we regelmatig aandacht aan de natuur op Tespelduyn en de samenwerking met KNNV Bollenstreek.

Bekijk hier de nieuwsbrieven