fbpx

Openbaar uitkijkpunt op De Terp van Tespelduyn

Wandelaars en fietsers genieten straks van weids uitzicht over het b(l)oeiende bollenlandschap want dit voorjaar komt op De Terp een nieuw openbaar uitkijkpunt. Het biedt een weids uitzicht op het omringende bollenlandschap en Landgoed Keukenhof. Hier heb je optimale beleving van de pracht van het landschap.

Een informatiebord vertelt over de omgeving en over de geschiedenis van de zanderijen en bollenteelt. Het uitkijkpunt ligt in Nationaal Park Hollandse Duinen en aan het regionale wandel- en fietsknooppuntennetwerk. Aan de voet van De Terp wordt een brug aangelegd zodat het uitkijkpunt direct vanaf het fietspad toegankelijk is. De gemeente heeft de wens voor een uitkijkpunt reeds in 2005 bij Tespelduyn neergelegd en wij zijn verheugd dat wij elkaar hebben gevonden in het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek met de doelstelling “meer belevingsmogelijkheden langs de routenetwerken voor verschillende gebruikersgroepen”.

In het Gebiedsprogramma financieren de samenwerkende partijen de projecten. Bij het uitkijkpunt Tespelduyn zijn dit: gemeente Noordwijk, provincie Zuid-Holland, samenwerkingsverband Holland Rijnland en Tespelduyn.

Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek

Programmamanager Godelieve Mars toont zich verheugd over de realisatie van het uitkijkpunt. ‘Tespelduyn is in het gebiedsprogramma één van de 20 parels. Met de uitvoering willen we deze mooie plekken in de Duin- en Bollenstreek laten schitteren en belevingsmogelijkheden langs routenetwerken ontwikkelen. Bewoners en bezoekers kunnen zo op meerdere plekken kennis nemen van de geschiedenis, het landschap en het verhaal van de Duin- en Bollenstreek. We zijn blij dat Tespelduyn een deel van haar golfterrein open wil stellen, zodat iedereen van het uitzicht vanaf de Terp kan gaan genieten.’

Nationaal Park Hollandse Duinen

‘Het uitkijkpunt is een prachtige toevoeging aan het toch al rijke aanbod in het gebied van Nationaal Park Hollandse Duinen’ duidt programmadirecteur Georgette Leltz. ‘Op 9 december hebben wij voor Nationaal Park Hollandse Duinen de officiële status aangevraagd bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en wij hopen op korte termijn daarover positief bericht te ontvangen. Hoe fijn is het dat er nu al van dit soort mooie initiatieven van de grond komen!’