Openbaar Uitkijkpunt op De Terp van Tespelduyn

Wandelaars en fietsers genieten op het openbare Uitkijkpunt Tespelduyn van weids uitzicht over het b(l)oeiende bollenlandschap. Vanaf Het Uitkijkpunt kijk je op 14 meter hoogte zelfs tot Amsterdam en Den Haag!

Het Uitkijkpunt ligt in Nationaal Park Hollandse Duinen en het regionale wandel- en fietsknooppuntennetwerk brengt je hier naartoe. De gemeente heeft de wens voor een uitkijkpunt reeds in 2005 bij Tespelduyn neergelegd en wij zijn verheugd dat wij elkaar hebben gevonden in het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek met de doelstelling “meer belevingsmogelijkheden langs de routenetwerken voor verschillende gebruikersgroepen”.

Het Uitkijkpunt Tespelduyn is gefinancierd door gemeente Noordwijk, provincie Zuid-Holland, samenwerkingsverband Holland Rijnland en Tespelduyn.

Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek

Programmamanager van Gemeente Noordwijk, Godelieve Mars, toont zich verheugd over de realisatie van Het Uitkijkpunt. ‘Tespelduyn is in het gebiedsprogramma één van de 20 parels. Met de uitvoering willen we deze mooie plekken in de Duin- en Bollenstreek laten schitteren en belevingsmogelijkheden langs routenetwerken ontwikkelen. Bewoners en bezoekers kunnen zo op meerdere plekken kennis nemen van de geschiedenis, het landschap en het verhaal van de Duin- en Bollenstreek. We zijn blij dat Tespelduyn een deel van haar terrein heeft opengesteld zodat iedereen van het uitzicht vanaf de Terp kan gaan genieten.’

Nationaal Park Hollandse Duinen

‘Het Uitkijkpunt is een prachtige toevoeging aan het toch al rijke aanbod in het gebied van Nationaal Park Hollandse Duinen’ duidt programmadirecteur Georgette Leltz. ‘Wij verwachten in 2021 voor Nationaal Park Hollandse Duinen de officiële status van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit te ontvangen en hoe fijn is het dat er nu al van dit soort mooie initiatieven van de grond komen!’

Na het beklimmen van het uitkijpunt genieten van een heerlijke lunch of diner? Dat kan!

ReserverenContact