Bloemencorso van de Bollenstreek

Zodra de tulpen weer bloeien en de narcissen zich openen is het tijd voor het Bloemencorso van de Bollenstreek. Elk jaar een van de hoogtepunten en toeristentrekker voor de streek. In 2024 gaat het 77ste corso weer van Noordwijk naar Haarlem op 20 april. Langs de kant of op de tribunes van het Bloemencorso kijken meer dan een miljoen mensen naar de parade.

Golf tussen de bloemenvelden

De bloeiende bloembollenvelden zorgen ook voor veel toerisme naar De Keukenhof. Praktisch onze buurman. Want Landgoed Tespelduyn ligt tussen Noordwijk en Lisse in. Midden tussen de bloembollenvelden. Ben je een fanatieke golfer? Dan is Golfbaan Tespelduyn in het voorjaar de ideale locatie! Bovenop de terp ligt de afslag van hole 3. Met een goede drive lig je midden op de fairway, met een mindere drive bij onze buurman tussen de bloemen. Vanaf de terp heb je een schitterend uitzicht over de bloembollenvelden die in bloei staan.
Als je een weekend de Bollenstreek komt bezoeken voor het Bloemencorso of de Keukenhof is het handig om je golfclub mee te nemen.

Ontdek het mooiste terras van de Bollenstreek

Op de fiets de Bollenstreek ontdekken en naar het Bloemencorso kijken? Maak dan een tussenstop op het mooiste terras van de Bollenstreek. Tussen de bloembollenvelden kan je genieten van de lentezon op ons terras. Van een kopje koffie tot een lunch en van een borrel met bitterballen tot diner. Restaurant Tespelduyn is zeven dagen per week open voor lunch en diner.

Praktische tips

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is op zaterdag 20 april 2024. Op vrijdagavond (19 april) kan je al genieten van het Bloemencorso in het licht. De praalwagens zijn voorzien van duizenden lichtjes en rijden een parcours door Noordwijkerhout. Vanaf vrijdagmiddag staan de wagens al in de straten en pleinen van het dorp.

Corsozaterdag begint om 09.13 uur in Noordwijk bij het Picképlein.
Via Voorhout, Sassenheim gaat de stoet naar Lisse. Want de Keukenhof kan op de route natuurlijk niet ontbreken.
Rond 17.00 uur is het Corso in Hillegom, waarna ze visa Bennebroek en Heemstede naar Haarlem reizen.
Het Bloemencorso rijdt precies om Tespelduyn heen.

Zondag 21 april is de Praalwagen Expo in Haarlem. Tot 17.00 uur staan de praalwagens in het centrum van de stad opgesteld.

Ontdek ons restaurant!

Kom golfen in de Lente!

 

Wil je ook een onvergetelijke trouwdag? Laat ons dan jouw perfecte bruiloft organiseren

Bekijk de mogelijkheden