Heisessie Organiseren: inspirerende brainstormsessies en vergaderingen

Het nut van een heisessie 

Één keer per kwartaal of jaar de koppen bij elkaar steken om vraagstukken rondom het bedrijf aan te vliegen; daarvoor lenen heisessies zich perfect.

Heidag betekenis

Een heidag of heisessie is een inspirerende brainstormsessie voor bedrijven op een externe en inspirerende locatie. Een heidag is ideaal om in te zetten om tot nieuwe ideeën te komen voor grotere bedrijfsvraagstukken al is een heisessie meer dan dat. 

Een heidag gaat in veel gevallen gepaard met andere activiteiten zoals seminars, lezingen en trainingen. Of sportieve activiteiten om te ontspannen. 

Een heidag of brainstormsessie organiseren? Hieronder een checklist voor het organiseren van een succesvolle heidag: 

1. Inspirerende brainstorm locatie

Het belangrijkste aspect voor een geslaagde heisessie: de locatie.. Op een externe vaak rustige locatie haal je het team uit de comfortzone en de ‘kantoor-bubbel’. Het komt de creativiteit en concentratie ten goede wat zorgt voor de beste ideeën.

Niet elke locatie is geschikt voor een inspirerende heisessie. Een saaie ruimte of een ruimte die teveel op het eigen kantoor lijkt zal de deelnemers niet prikkelen tot die unieke oplossing.

De externe vergaderlocatie moet uniek zijn. Hoe groter de tegenstelling met het eigen bedrijf, des te verrassender zullen de uitkomsten van de creatieve sessie zijn. Kastelen, boerderijen, strandtenten, landgoederen, golfbanen; zomaar wat voorbeelden van out-of-the-box locaties voor een geslaagde heisessie!

Ontdek vergaderlocatie Tespelduyn

2. Heisessie met een doel

Om zoveel mogelijk structuur aan een heidag te geven is het verstandig van te voren het beoogde doel vast te stellen zodat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Wanneer is de heisessie geslaagd? Welke vraagstukken moeten in ieder geval worden besproken? 

Less is more bij het vaststellen van doelen. Hoe meer doelen er worden gesteld des te meer zal het resultaat tegenvallen. Het stellen van enkele doelen en deze vervolgens uitvoerig bespreken zal het meeste resultaat opleveren.

Daarnaast moeten de doelen concreet zijn. Vage doelen gaan geen inspirerende en effectieve brainstorm opleveren. 

3. Na inspanning komt ontspanning

Niemand kan acht uur, of zelfs langer, achter elkaar geconcentreerd brainstormen, creatief denken en out-of-the-box denken over een groot bedrijfsvraagstuk. Om de effectiviteit van een heisessie te bevorderen is afwisseling belangrijk. Dit kan in verschillende vormen worden gegoten zolang de heisessie maar op tijd wordt onderbroken met ontspanning. De gemiddelde concentratiepiek voor volwassenen ligt rond 1,5 uur!

De meest gebruikelijke manier om een heisessie te onderbreken is het hebben van een goede lunch. Landgoed Tespelduyn staat in De Bollenstreek bekend om de goede keuken. Ben je van plan om een volledige heidag te organiseren? Dan bestaat er  de mogelijkheid om de dag uit te breiden met een culinair diner. 

Meer out-of-the-box manieren om een heisessie te onderbreken zijn ook mogelijk opTespelduyn. Speel met het hele team een potje Jeu de Boules of FootGolf op de golfbaan van Tespelduyn of maak een wandeling en geniet van De Bollenstreek. 

4. Goede faciliteiten voor een geslaagde heisessie

Om een heisessie te laten slagen zijn goede faciliteiten belangrijk. Een goed geventileerde ruimte met een fijne temperatuur waar iedereen ruimte heeft. De aanwezigheid van goed en stabiel internet, een flip-over met markers in verschillende kleuren en een beeldscherm zijn faciliteiten die vrij voor de hand liggend zijn maar in praktijk essentieel blijken.

 

Succes op lange termijn 

De heisessie is een succes geweest. De gestelde doelen zijn naar tevredenheid behaald. De organisatie heeft eindelijk een oplossing voor het vervelende vraagstuk waar al een tijd tegenop werd gezien. 

Vervolgens wordt er de volgende week op kantoor niets met de resultaten van de heisessie gedaan, zonde van de tijd en moeite. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de heisessie af te sluiten met concrete actiepunten. Concrete actiepunten waar iemand binnen de organisatie ook verantwoordelijkheid voor draagt. 

Een nieuwe heisessie kan een ideale gelegenheid zijn om deze concrete actiepunten te evalueren en nieuwe doelen te stellen. 

Meer informatie over Landgoed Tespelduyn voor een heisessie? Vul onderstaand formulier in. 

Contact

Vraag uw zakelijke offerte aan

Offerte aanvragenContact