Een onvergetelijke teamdag organiseren in 4 stappen

Hoe organiseer je een geslaagd teamuitje?

Een bedrijf valt en staat met personeel, dat is in deze tijd duidelijker dan ooit. Om medewerkers te behouden is het belangrijk dat je een team vormt en iedereen werkgeluk bezorgt. Onderdeel hiervan is teambuilding maar waar begin je met een teamuitje organiseren en hoe zorg je voor een uniek teamuitje?

Het nut van een teamdag

Ieder bedrijf lijkt wel iets te doen met teambuilding maar waarom? Het organiseren van een teamdag heeft wel degelijk een positief effect op de algehele werksfeer. Teambuilding zorgt ervoor dat het team hechter wordt. Collega’s leren elkaar op een andere manier kennen.

Een teamuitje versterkt het wij-gevoel. Werknemers raken geïnspireerd en gemotiveerd wat zorgt voor betere communicatie en samenwerking op de werkvloer. Een teamdag zorgt dus gaandeweg, op een leuke en informele manier, voor betere prestaties op de werkvloer! 

Het organiseren van een teamuitje 

Een memorabele teamdag organiseren vergt enige voorbereiding. Voorafgaand moet er worden nagedacht over bepaalde aspecten om de organisatie van een teamuitje zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Teamuitje bij Landgoed Tespelduyn

De juiste groepsgrootte

Allereerst is het verstandig om de juiste groepsgrootte te bepalen. Het organiseren van een teamdag voor een klein bedrijf (<50 medewerkers) is makkelijker. Er hoeven minder keuzes gemaakt te worden. De groep kan de groep blijven in veel gevallen. 

Echter in het geval van middelgrote- en grote bedrijven of teams is het weldegelijk verstandig om na te denken over de groepsgrootte. Heeft de teamdag betrekking op een specifieke afdeling? Worden er meerdere afdelingen gemixt om onderlinge samenwerking te verbeteren? Als bedrijf is het leuk iedereen op één plek te hebben maar bereik je hiermee wel het doel? 

Een geschikte datum prikken

Wanneer de juiste groepsgrootte is bepaald, is het tijd om een geschikte datum te prikken. 

Een datum prikken voor de teamdag hoeft geen probleem te zijn mits er rekening wordt gehouden met vakanties en drukke periodes (denk aan deadlines en grote projecten). 

Een memorabele invulling van de teamdag 

Elk team bestaat uit verschillende personen met verschillende voorkeuren. De ideale teamdag heeft voor iedere medewerker toegevoegde waarde. Is het team over het algemeen actief aangelegd? Dan is een sportieve teamdag een goede keuze. 

Probeer daarnaast de deelnemers te verrassen. Onderneem een activiteit die wel in het gemiddelde genre van de werknemers ligt maar daarnaast ook verrassend is en buiten de comfort zone ligt. Zo is het teamuitje er één om niet te vergeten. 

Een unieke en praktische locatie

Een belangrijk onderdeel van het organiseren van een teamuitje is het reserveren van een locatie. De locatie moet leuk zijn maar ook praktisch. Check bijvoorbeeld vooraf of de locatie goed bereikbaar is met de auto, fiets en het openbaar vervoer. Bekijk of er voldoende (gratis) parkeergelegenheid is en of er voldoende eet- en drink faciliteiten zijn. 

Teambuilding ideeën op Landgoed Tespelduyn

Op Tespelduyn zijn de mogelijkheden voor een teamuitje eindeloos. Aan de hand van de wensen organiseren wij samen met jou een unieke teamdag waar nog lang over wordt nagepraat. 

Een actief teamuitje

Ontdek de golfbaan naast Landgoed Tespelduyn; ervaren collega’s kunnen de baan op om met elkaar de strijd aan te gaan. Collega’s die onbekend zijn met golf kunnen ook de baan op om tijdens een golfclinic de fijne kneepjes van de sport te leren kennen. Is elke maandagochtend voetbal het gespreksonderwerp bij het koffieapparaat? Trotseer de golfbaan met FootGolf!

Je hoeft bij Tespelduyn niet noodzakelijk de golfbaan op voor avontuur en actie. Een fanatiek Jeu des Boules-toernooi of een Vespa-tour door de Bollenstreek behoort ook tot de mogelijkheden.

Culinair genieten

Verras het team tijdens dit teamuitje met lekker eten! Geniet samen van een heerlijke lunch of diner gemaakt met lokale producten. De keuken van Landgoed Tespelduyn is meermalig bekroond en in de prijzen gevallen. 

Lees meer over lunchen en dineren op Landgoed Tespelduyn

Het teamuitje combineren met een vergadering

Op Tespelduyn bestaat de mogelijkheid om de teamdag te combineren met een vergadering of brainstormsessie. Tespelduyn beschikt over meerdere vergaderlocaties die geschikt zijn voor vergaderingen en brainstorms en alle ruimtesvoorzien van alle nodige faciliteiten.

De afsluiting van het teamuitje

In de ochtend heeft het team gebrainstormd over de bedrijfsstrategie voor het aankomende halfjaar. In de middag heeft iedereen zich van zijn meest fanatieke kant laten zien en genoten van een heerlijke lunch en culinair diner. Zo’n mooie dag vraagt om een goede afsluiting. 

Op Tespelduyn kun je de teamdag afsluiten met een gezellige borrel. Praat, onder het genot van een hapje en een drankje na over deze unieke dag. Wilt u de afsluiting grootser aanpakken? Tespelduyn leent zich ook uitstekend voor een personeelsfeest met DJ of band! 

Wil je ook een onvergetelijke trouwdag? Laat ons dan jouw perfecte bruiloft organiseren

Bekijk de mogelijkheden